Πέμπτη

Pasta Tricolore με Φρέσκια Ντομάτα και Pancetta


ΥΛΙΚΑ

500γρ πάστα τρικολόρε
1kg ώριμες ντομάτες για σάλτσα
6 φέτες πανσέτα
50γρ βούτυρο φρέσκο
2 κρεμμύδια
1 κουταλάκι ρίγανη
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Πριν ξεκινήσουμε:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε την πανσέτα σε λωρίδες. Αφήνουμε τις ντομάτες για 1-2 λεπτά σε βραστό νερό. Τις στραγγίζουμε, τις ρίχνουμε σε κρύο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε την λωρίδες πανσέτα μαζί με το βούτυρο. Μόλις ξανθίσει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄ λεπτά. Αμέσως μετά προσθέστουμε τις φρέσκιες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10΄ λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό. Βράζουμε την πάστα al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Τη στραγγίζουμε καλά και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Την ανακατεύουμε με τη σάλτσα και την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου