Πέμπτη

Κοτόπουλο πανέ με παξιμαδάκια τυριού


ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά, χτυπημένα όσο να σπάσει ο κρόκος και να ενωθεί με το ασπράδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα

70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ. παξιμαδάκια τυριού τριμμένα σε μπλέντερ
100 γρ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο

Για το ντίπ

400 γρ. γιαούρτι
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας λεμόνι χυμός
2 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε διαφορετικά μπόλ το αλεύρι, τα αυγά και τα υλικά του παναρίσματος, ανακατεμένα καλά μεταξύ τους. Κόβουμε κάθετα και λοξά τα φιλέτα σε λωρίδες των δύο εκατοστών και τις αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα παναρίσματος.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει καλά τηγανίζουμε το παναρισμένο κοτόπουλο σε δόσεις μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για το ντίπ ενσωματώνουμε ανακατεύοντας στο γιαούρτι, τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μικρή σαλάτα ή πατάτες τηγανιτές και το ντίπ γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου