Πέμπτη

Καπνιστή μπριζόλα γάστρας με σάλτσα μελιού - πορτοκαλιού & κυδωνιού


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καπνιστή μπριζόλα άνευ οστού
4 σκελίδες σκόρδο
100 ml μέλι
3 πορτοκάλια
1 τεμάχιο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
2 - 3 κυδώνια
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο
1 κ. σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε την γάστρα πάνω στο μάτι της κουζίνας. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο & σωτάρουμε τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες μαζί με την καπνιστή μπριζόλα (ολόκληρο το κομμάτι). Γυρνάμε το κρέας να θωρακιστεί καλά από όλες τις πλευρές. Μόλις ροδοκοκκινιστεί, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού που πήραμε από τα 2 πορτοκάλια και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια απλώνουμε πάνω στο κρέας το μέλι και ρίχνουμε στην  σάλτσα το αλεύρι για να βοηθήσει στο δέσιμο. Κλείνουμε τη γάστρα & την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30' στους 200 βαθμούς. Στα 30' γυρίζουμε το κρέας, συμπληρώνουμε τον χυμό από το τρίτο πορτοκάλι και βάζουμε τα κυδώνια αφού τα έχουμε καθαρίσει και τεμαχίσει ξανά. Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο για άλλα 30'. Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο αφού κόψουμε το κρέας σε φιλέτο και βάζουμε γαρνιτούρα, τα κυδώνια και ρίχνουμε από πάνω την γλυκόξυνη σάλτσα που έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου